Programma - 4daase Paramaribo

4-Daagse Paramaribo 2025
Ga naar de inhoud
Meer weten
Programma
dag
datum
van
naar
vervoer
overnachting
1za 5 aprAmsterdamParamariboVliegtuig/bus
Appartement
2zo 6 apr
Paramaribo
City tour
Bus
Appartement
3ma 7 aprParamaribiGalibi
Bus/boot
Resort
4di 8 apr
Galibi

Bus
Appartement
5wo 9 apr
Galibi
Paramaribo
Bus
Appartement
6do 10 apr
Paramaribo
Peperpot
Bus
Appartement
7vr 11 apr
Paramaribo
Vlindertuin
Bus
Appartement
8za 12 apr
Paramaribo
Vrije dag
Bus
Appartement
9zo 13 apr
Paramaribo
Uitkijk
Bus
Appartement
10ma 14 apr
ParamariboNickerie
Bus
Hotel
11di 15 aprNickerieBigi Pan
Bus/Boot
Paalwoning
12wo 16 aprBigi PanParamariboBoot/bus
Appartement
13do 17 aprParamariboVrije dag
Appartement
14vr 18 apr
Paramaribo
Stin EilandBusResort
15za 19 apr
Ston Eiland
Anaula
Bus/korjaal
Resort
16zo 20 apr
Anaula


Resort
17ma 21 apr
Anaula
Paramaribo
Korjaal/bus
Appartement
18di 22 apr
Paramaribo
Vrije dag

Appartement
19wo 23 apr
Paramaribo
Koto museum
Bus
Appartement
20do 24 apr
Paramaribo
Dolfijnen
Bus/boot
Appartement
21vr 25 apr
Paramaribo
Plantage tour
Bus/boot
Hotel
22za 26 apr
Paramaribo
Vrije dag

Hotel
23zo 27 apr
Paramaribo
Vertrekdag
Bus/Vliegtuig
Vliegtuig
24ma 28 aprAmsterdam
onder voorbehoud van wijzigingen


dag 1 Amsterdam-Paramaribo
Bij aankomst te vliegveld Zanderij hoef je niet in de drukke warme rij te staan. Bij binnenkomst van de aankomsthal staat je naam links op een digitaal beeldschermen. Hier meld je je aan en zal een medewerker al je papierenwerk en formaliteiten voor je afhandelen terwijl je in de lounge onder het genot van een hapje en een drankje kunt relaxen in de aircoruimte. Zelfs je bagage wordt naar je toegebracht.
Na alle afhandelingen en het verlaten van de aankomsthal staat een van onze medewerkers je op te wachten. De medewerker herken je aan het bord met het logo Exotische Reizen Suriname erop. Bij aankomst in Paramaribo ga je eerst nog een hapje eten en sfeer proven bij café-restaurant ’t Vat.
Overnachting; Appartement, Paramaribo.

dag 2 Paramaribo
Rondleiding door Paramaribo met de 4daagse groep waarbij de highlights van de stad bezocht worden waaronder Fort Zeelandia, de Chinese markt, Saoenah markt en een bezoek aan de Kathedrale Basiliek van Sint Petrus en Paulus, de grootste van hout geconstrueerde kerken van Zuid-Amerika.
Overnachting; Appartement, Paramaribo.

dag 3 Paramaribo-Galibi
Na ongeveer 2,5 uur rijden kom je aan bij de grensplaats Albina. Vanaf hier vervolg je de reis per boot naar Galibi, gelegen aan de Atlantische Oceaan. Galibi is bekend om het op een na grootste legstrand van reuzenschildpadden in de wereld die daar eieren leggen. Na de lunch maak je een rondwandelingen door de dorpen en maak je kennis met de dagelijkse bezigheden van de zachtaardige Indianen. Na het diner maak je deze avond een nachtelijke en avontuurlijke vaartocht naar het legstrand, Baboensanti genaamd, om zeeschildpadden te spotten.
Overnachting; Lodges, op het strand.

dag 4 Galibi
Na het ontbijt heb je de tijd om te genieten van je uitzicht, te relaxen of een kort strandwandelingetje te maken. Nog voor de middag varen we naar de zandbanken bij de Atlantische Oceaan en bezoeken we het natuurreservaat. Natuurlijk heb je hier de gelegenheid om te zwemmen in de oceaan. Bij terugkeer kun je later in de middag een boswandeling maken.
Overnachting; Lodges, op het strand.

dag 5 Galibi-Paramaribo
Na het ontbijt kun je genieten van je eigen quality time en alvast afscheid nemen van de vriendelijke bewoners in het dorp. Vanuit Galibi varen we naar St. Laurent, dit plaatsje ligt in buurland Frans Guyana tegenover Albina. In St. Laurent was de voormalig gevangenis “Camp de la Transportation”. Ook Henri Charriere, beter bekend als Papillon heeft in deze gevangenis gezeten. Over zijn verhaal en zijn vluchtpogingen gaat de film “Papillon” uit 1973 met Steve McQueen en Dustin Hoffman in de hoofdrol.
Na dit bezoek steek je over naar Suriname en vertrek je naar Paramaribo.
Overnachting; Appartement, Paramaribo.

dag 6 Paramaribo-Peperpot-kookworkshop
Een wandeling door het natuurpark biedt een grote diversiteit aan flora en fauna, de koffiebomen en koffiemama (schaduwbomen) zijn hier midden in de natuur nog sporen van de oude plantage. Het pad leidt naar de oude en historische koffiefabriek, plantagehuizen en de kampongs waar ook nu nog de afstammelingen van de (voornamelijk) Javaanse contractarbeiders wonen
De dag wordt afgesloten met een kookworkshop bij een gastvrij koppel aan huis. Dit wordt dus lekker smullen. Als klap op de vuurpijl brouwt de eigenaar zelf zijn eigen bier en geloof, me het is super lekker.
Overnachting; Appartement, Paramaribo.

dag 7 Paramaribo-Vlindertuin-Cultuurtuin
Omringd door de geurige bloesems en de beeldschone Surinaamse vlinders wandel je door het park. In de vlindertuin worden 20 verschillende soorten inheemse vlinders gekweekt voor export naar vlindertuinen in het buitenland. Tientallen bontgekleurde tropische vlinders strijken in de vlindertuin onbezorgd op je neer.
Na de vlindertuin maak je een interessante wandeling in Paramaribo. Een stukje jungle midden in de stad en een favoriete hotspot onder de hardlopers. In de cultuurtuin kom je helemaal tot rust. Als je een goed oog hebt, zijn er luiaards en aapjes te spotten in de bomen.
Overnachting; Appartement, Paramaribo.

dag 8 Paramaribo

Vrij te besteden dag.
Overnachting; Appartement, Paramaribo.

dag 9 Paramaribo-Uitkijk
Nog voor de middag is het vertrek naar Saramacca. Op saramacca maak je een mooie wandeling door de polders van Uitkijk. Uitkijk is een klein dorp aan de oostoever van de Saramacca rivier en voormalige plantage en militaire post. Na de wandeling kun je daar heerlijk relaxen en zwemmen.
Overnachting; Appartement, Paramaribo

dag 10 Paramaribo-Nickerie
Vertrek naar West Suriname. Vanuit Paramaribo reis je via Groningen, Totness en Wageningen naar het rijstdistrict Nickerie. Onder weg maken we diverse stops om wat meer te weten te komen over enkele plaatsen zoals Groningen en uiteraard Nickerie.
Overnachting Hotel Residence Inn te Nickerie.

dag 11 Nickerie-Bigi Pan

Rondleiding door Nickerie met bezoek aan de knusse markt van Nickerie. Na de rondleiding vertrek naar Bigi Pan. Bigi Pan is één van ’s werelds belangrijke broedplaatsen van de Rode Ibis. Het is een vogel- en visrijk natuurgebied waar circa 125 soorten vogels voorkomen. Miljoenen vogels strijken hier elk jaar neer om te overwinteren. Relaxen, vogels spotten, kanovaren en genieten van een geweldige zonsondergang zijn op Bigi Pan je bezigheden.
Overnachting Houtenhuisje op palen in het meer.

dag 12 Bigi Pan-Paramaribo
Na het ontbijt heb je nog even de tijd om heerlijk te genieten van de mogelijkheden op Bigi Pan. Na de lunch vertrek je weer terug naar Paramaribo.
Overnachting; Appartement, Paramaribo.

dag 13 Paramaribo

Vrij te besteden dag.
Overnachting; Appartement, Paramaribo.

dag 14 Paramaribo-Ston Eiland
Ston Eiland is een schiereiland gelegen aan het Brokopondo Stuwmeer. In de jaren 60 is circa 1560 vierkante km (zo groot als provincie Utrecht in Nederland), aan tropisch regenwoud onderwater gezet ten behoeve van de energievoorziening. Fascinerend en typerend voor het stuwmeer zijn de boomstronken, die na ruim 60 jaar nog steeds fier overeind staan.
Op Ston Eiland heb je de gelegenheid om te kanoën, zwemmen, vissen en relaxen.
Overnachting; Resort Ston Eiland.

dag 15 Ston Eiland-Anaula
De kans is groot dat je nog ruim voor ‘t ontbijt wordt wakker gemaakt door het gebrul van de brulapen. Tussen 06.00 en 06.30u kun je tevens genieten van een prachtige zonsopkomst.
Voor het vertrek staat een rondvaart op het programma waar bij we varen tussen de grillige versteende boomstammen die boven het water uitsteken. Vanuit Ston Eiland rijden we naar Atjoni, de weg houdt hier simpelweg op om over te gaan in de Suriname rivier. Vanaf Atjoni reis je verder per korjaal naar Anaula. Onder weg passeer je enkele onstuimige stroomversnellingen.
De komende dagen staan verschillende activiteiten op het programma zoals:
 ·  uitgebreide dorpswandeling
 ·  uitgebreide junglewandeling
 ·  bezoek kostgrondje
 · genieten in de Ferullasi stroomversnelling
 ·  culturele dansoptreden (o.v.b. van minimaal 8 personen)
De volgorde van de activiteiten liggen niet helemaal vast waardoor flexibiliteit ontstaat en ingesprongen kan worden wat er zoals in het dorp en omgeving plaatsvindt.
Overnachting op resort huisjes voorzien van bedden met klamboe.

dag 16 Anaula
Inhoud van de dag wordt plaatselijk doorgegeven, mogelijkheden zie dag 14.
Overnachting op resort huisjes voorzien van bedden met klamboe.

dag 17 Anaula - Paramaribo
Vandaag neem je, met een schat aan informatie over het leven en de cultuur van de Marrons, afscheid van de jungle en haar vriendelijke bewoners. Tijdens het varen passeer je weer diverse Marrondorpen. Aan de oevers van de rivier zie je het beeld van het dagelijks leven zoals het vaat- en kledingwassen. Atjoni is de plaats waar jouw Boven-Suriname jungletour ten einde komt. Ook nu weer kijkt je je ogen uit bij het laden en lossen van de vele korjalen.
Overnachting; Appartement, Paramaribo.

dag 18 Paramaribo
Vrij te besteden dag.
Overnachting; Appartement, Paramaribo.

dag 19 4-daagse Paramaribo & Koto museum
Bezoek Koto Museum. Het unieke museum laat de geschiedenis van de koto (klederdracht creoolse cultuur) en angisa (het hoofddeksel van de creoolse cultuur) zien. Het oudste kostuum dateert van 1889. De koto is een in Suriname ontstane klederdracht die werd bedacht door slavenhouders en hun vrouwen om hun slavinnen 'zedig' te kleden.
De angisa is een unieke manier, “een geheime taal”, van hoofddracht en kan de gemoedstoestand van de draagster beschrijven door de manier waarop de hoofddoek is gevouwen. Zo kan onder andere aflezen worden tot welke godsdienst de slavenhouder behoorde, het liefdes leven van de draagster, geboorte, dood, huwelijk en sociaal leven.   
Tijdens de 4-daagse van Paramaribo zul je deze prachtige klederdracht veelvuldig zien en daardoor ook absoluut meer gaan waarderen dan alleen leuk.
In de namiddag is het dan eindelijk zover. De start van de eerste dag van de 4-daagse van Paramaribo. De start van deze unieke 4daagse is altijd rond 17.00 uur.
Overnachting; Appartement, Paramaribo.

dag 20 4-daagse Paramaribo & dolfijnen spotten
Met een spottingspercentage van 99% ga je opzoek naar dolfijnen in de monding van de Surinamerivier. De dolfijnen komen soms nieuwsgierig op de boot af om hun kunstjes te vertonen.
Tweede dag van de 4-daagse van Paramaribo. De start is rond 17.00 uur.
Overnachting; Appartement, Paramaribo.

dag 21 4-daagse Paramaribo & palntagetour
Bezoek aan diverse oude plantage zoals Nieuw Amsterdam, visrokerij, Zoelen, Frederiksdorp en Mariënburg (bekend door de verfilming van de historische roman Hoe duur was de suiker? van Cynthia Mc Leod).
Vanmiddag staat de derde etappe van de vierdaagse van Paramaribo op het programma. Over het algemeen is dit de langste route. Maar met al het feestelijke gebeuren en het vele publiek langs de route is het net alsof je gedragen wordt. De start is rond 17.00 uur.
Overnachting; Hotel Torarica Resort, Paramaribo.

dag 22 4-daagse Paramaribo
Vandaag kun je tot aan het begin van de vierdaagse je dag vrij invullen. De start is rond 17.00 uur.
Overnachting; Hotel Torarica Resort, Paramaribo.

dag 23 Paramaribo-Zanderij (dag van vertrek)
Genietend bij het zwembad heb je vandaag tot aan het vertrek de tijd om bij te komen van je unieke rondreis. Uiteraard kunt je ook het gezellige Paramaribo ingaan om te shoppen, een laatste wandeling maken, souvenirs inslaan of een drankje te doen bij ‘t Vat. Vandaag neem je afscheid van Suriname en zijn vriendelijke bewoners.
In de namiddag word je met de bus opgehaald en naar vliegveld Zanderij gebracht. Je Suriname Wandelreis 2024 is nu helemaal rond.
Overnachting; In het Vliegtuig
 
dag 24 Aankomst in Nederland
COMPANY
4-Daagse Paramaribo
Postbus 21076
3001 AB Rotterdam


CONTACTS
info@4daagseparamaribo.nl
+31 10 5222 359
+31 6 2298 1778

WEBSITE
www.4daagseparamaribo.nl
4-Daagse Paramaribo/ Copyright  © 2019

Terug naar de inhoud