Landinformatie - 4daase Paramaribo

4-Daagse Paramaribo 2025
Ga naar de inhoud
Meer weten
Landinformatie

Suriname
Suriname is ruim 4 x zo groot als Nederland, de voertaal is Nederlands. De buurlanden van Suriname zijn; Guyana, in het westen, Frans Guyana, in het oosten en Brazilië, in het zuiden. In het noorden grenst Suriname aan de Atlantische Oceaan. De kustvlakte bestaat hoofdzakelijk uit moeras. Na een brede strook droog savanneland waarop de meeste steden en dorpen gebouwd zijn, krijg je het echte tropische regenwoud. Dit oerbos neemt 80% van Suriname in beslag.
Suriname is geen Afrika, waar je overstelpt wordt door de vele dieren en kuddes op de uitgestrekte vlaktes. De jungle is soms onbegaanbaar waardoor wild moeilijk te spotten is en al helemaal niet in kuddes.

Het vele water in Suriname maakt dat je je nooit verveelt: een spiegelgladde rivier, een mysterieus stuwmeer en een weidse oceaan. Kleine eilandjes, soms niet meer dan een reusachtige steen, liggen her en der in de rivieren.
Door de uitstoot van modder van de Amazone is de zeekust bruin en niet helderblauw. De stranden zijn echter prachtig. Drie soorten zeeschildpadden komen op deze stranden regelmatig aan land om eieren te leggen, in het bijzonder bij Galibi.

Paramaribo
De stad werd ooit sieraad van West-Indië genoemd, vanwege de vele witte houten huizen en schaduwrijke lanen. Helaas zijn de schaduwrijke lanen op de meeste plaatsen in de loop der jaren verdwenen. Paramaribo heeft de grootste overdekte markt van het Caribisch gebied. Hier bieden mensen uit de omringende dorpen hun koopwaar aan.

Het klimaat
De aangenaamste jaargetijden zijn die van februari-april en van juli-oktober. De zogenaamde "droge tijden". De temperaturen zijn het gehele jaar door vrij hoog. Ze variëren van 25° - 36° met een gemiddelde temperatuur van 31° C. De vochtigheidsgraad schommelt tussen de 65 en 90%.

De mensen
In het binnenland leven de Indianen- en Marron stammen (de gevluchte tot slaaf gemaakte). De kleurrijke bevolking, oorspronkelijk afkomstig uit vele oorden over de gehele wereld verspreid, bezit een schat aan culturen en godsdienstige gebruiken. Er wonen ongeveer 500.000 mensen in Suriname. Het grootste deel daarvan is geconcentreerd in de kustvlakte en in- en om Paramaribo.

Economie
Munteenheid is de Surinaamse dollar (SRD). 1 euro is per 1 februari 2024 circa 38 SRD. waard.

Politiek
Suriname is naar staatsvorm een presidentiële republiek en naar regeringsvorm een parlementaire democratie. Het rechtssysteem van Suriname is gebaseerd op dat van Nederland, zij het dat er duidelijke verschillen zijn op enkele punten.


COMPANY
4-Daagse Paramaribo
Postbus 21076
3001 AB Rotterdam


CONTACTS
info@4daagseparamaribo.nl
+31 10 5222 359
+31 6 2298 1778

WEBSITE
www.4daagseparamaribo.nl
4-Daagse Paramaribo/ Copyright  © 2019

Terug naar de inhoud